با اینکه استفاده از چراغ مطالعه نسبت به سال های گذشته کاهش پیدا کرده اما هنوز هم افرادی هستند که با کمک چراغ های مطالعه در طول شب کتاب های دلخواه خود را می خوانند. عاشقان کتاب بهتر از هرکسی میدانند که روشنایی مناسب یکی از مهمترین پیشنیازهای مطالعه طولانی مدت است. زیرا یک چراغ مطالعه خوب نه تنها خواندن صفحهها را سادهتر میکند، بلکه جلوی خستگی و ضعیف شدن چشم را نیز میگیرد. اما نکته ای که اینجا حائز اهمیت است، نوع و میزان کیفیت این وسیله کاربردی می باشد. از این رو شما همراهان گرامی می توانید با مطالعه مقاله راهنمای خرید چراغ مطالعه انتخابی درست تر و رضایت بخش داشته باشید. لطفا با ما همراه باشید.
چراغ مطالعه چیست؟
به طور کلی چراغ در لغت به معنی وسیلهای است که در تاریکی باعث ایجاد نور میشود. در اصطلاح هم به همین شکل تعریف شده و ابزاری برای روشنایی شناخته شده است. در گذشته مردم برای روشنایی از آتش بهره میگرفتند و بعدها با استفاده از مشعل توانستند منبع آتش را جابهجا کنند. منظور از چراغ مطالعه ابزاری است که باعث متمرکز شدن نور در یک نقطهی خاص میشود. به طور کلی، وظیفهی اصلی چراغ مطالعه فقط روشنایی محیطی است که در جلوی چراغ قرار دارد. به همین دلیل به آن چراغ مطالعه میگویند که هنگام خواندن مطلب، نور را بر روی صفحهی کتاب پخش میکند.
دیجی پرایم علاوه بر مقاله راهنمای خرید چراغ مطالعه برای شما همراهان گرامی در مورد تمامی لوازم مرتبط با کتاب، لوازم التحریر و هنر، مقالات راهنمای خرید تهیه و منتشر کرده است، که در دسته راهنمای خرید ( کتاب، لوازم التحریر و هنر ) می توانید مطالعه نمائید.
انواع چراغ مطالعه
به طور کلی چراغ های مطالعه متناسب به محیط کاربردی خود، یعنی محیط های آموزشی، اداری، مهندسی و … دارای انواع مختلفی هستند و بصورت کلی شامل موارد زیر می باشند؛
- دیواری: این چراغها بر روی دیوار کنار تخت و یا میز تحریر به راحتی نصب شده و فضای کمی را اشغال می کنند.
- ایستاده: نام دیگر چراغ ایستاده، آباژور میباشد. در حقیقت وظیفه و نقش اصلی آنها زیبایی چند برابر محیط خانه است.
- رومیزی: این مدل به دلیل سبکی و حمل آسانی که دارد، بسیار مورد توجه افراد بوده و اندازه آن را سایز میز کار یا تحریرتان مشخص مینماید.
- گیره ای: این چراغ های مطالعه مانند گیرهای به کتاب و یا گوشه میز وصل میشود و کار مطالعه را بسیار راحت و لذت بخش می کنند. همچنین به دلیل وزن سبک و راحتی در جابهجایی که دارند، بسیار مورد توجه قرار گرفته اند.
در دیجی پرایم بخوانید: راهنمای خرید چراغ مطالعه
انواع لامپ چراغ مطالعه
- لامپ ال ای دی (LED): لامپ های ال ای دی جدیدترین نوع لامپ در چراغ مطالعه هستند که مصرف برق کمتری نسبت به سایر لامپها دارد و گرما کمتری تولید میکند. طول عمر این لامپ بیش از 25000 ساعت بوده و برای روشنایی فضای کار بسیار مناسب است. نور این لامپها خیره کننده نیست و به جای تابش نور در تمام جهات یک شعاع نوری متمرکز ایجاد میکند.
- لامپ رشتهای: این نوع لامپها گرما ایجاد می کنند و نور زرد رنگی دارند. همچنین روشنایی فراگیر این لامپها برای کارهایی که به تمرکز نور احتیاج دارند مناسب نیست. چراغ مطالعه با لامپهای رشتهای برای ساعات عصر تا شب مناسب بوده و ارزانتر ازانواع دیگر هستند. طول عمر لامپهای رشته 1000 ساعت و دارای بیشترین مصرف برق هستند.
- لامپ هالوژن: اگر به تمرکز نوری احتیاج دارید این لامپها بهترین گزینه برایتان خواهد بود. زیرا این لامپها نور طبیعی و درخشانی دارند و 10 الی 20 درصد کمتر از لامپهای استاندارد انرژی مصرف میکند. این لامپها زیاد داغ میشوند و طول عمر 2 تا 3 برابر بیشتر از لامپهای معمولی دارند.
- لامپ فلورسنت: این لامپها بسیار مقرون به صرفه هستند و 11 برابر بیشتر از لامپهای رشتهای دوام دارند. همچنین کم مصرفتر از آنها می باشند. ناگفته نماند که لامپهای فلورسنت تنوع بیشتری دارند و از طرفی هم گرمای کمی تولید میکنند. ایرادی که به این لامپها وارد است، استفاده از بخار جیوه است که در صورت شکستن باید آن را با احتیاط دور انداخت.
- لامپ فول اسپکتروم: این لامپها برای دیدن دقیق رنگها بسیار کاربردی است. زیرا طیف نور الکترومغناطیسی از مادون قرمز تا فرابنفش را پوشش میدهد. لامپهای فول اسپکتروم باعث افزایش وضوح تصویر و بهتر دیده شدن رنگها میشوند. بنابراین اگر طراح گرافیک هستید یا دیدن رنگ در کارتان بسیار اهمیت دارد، چراغ مطالعههایی با لامپ فول اسپکتروم بهترین انتخاب برایتان خواهد بود.
نکات مهم هنگام خرید چراغ مطالعه
- نوع نیاز خود را پیش از اقدام به خرید تعیین کرده و متناسب با آن نمونه ای را برگزینید.
- وزن و اندازه چراغ را ارزیابی کنید.
- مدل تابش نور در چراغ مطالعه بسیار مهم است. نوع تابش باید قابل تنظیم باشد.
- نوع لامپ مورد نیاز چراغ مطالعه را در نظر بگیرید.
- جنس حباب باید باکیفیت باشد.
- پایه آن باید ارتفاعی مناسب داشته باشید، یا قابل تنظیم باشد.
- چراغ مطالعه باید سیمی با طول مناسب باشد.
- دارای امکانات جانبی کابردی از قبیل محفظههای سازماندهنده در قسمت پایه، نمایشگر دیجیتال، پایه شارژر دار و … باشد.
- مقدار انرژی مورد نیاز معقولی داشته باشد.
- از لحاظ زیبایی باید متناسب با محیط مورد استفاده بوده و از قیمت مناسبی برخوردار باشد.
در ادامه بخوانید: راهنمای خرید چراغ مطالعه
خلاصه مقاله
- عاشقان کتاب بهتر از هرکسی میدانند که روشنایی مناسب یکی از مهمترین پیشنیازهای مطالعه طولانی مدت است.
- یک چراغ مطالعه خوب نه تنها خواندن صفحهها را سادهتر میکند، بلکه جلوی خستگی و ضعیف شدن چشم را نیز میگیرد.
- چراغ مطالعه ابزاری است که باعث متمرکز شدن نور در یک نقطهی خاص میشود. به طور کلی، وظیفهی اصلی چراغ مطالعه فقط روشنایی محیطی است که در جلوی چراغ قرار دارد.
- چراغ های مطالعه متناسب به محیط کاربردی خود، یعنی محیط های آموزشی، اداری، مهندسی و … دارای انواع مختلفی با لامپ های متفاوت دارند.
- هنگام خرید چراغ مطالعه باید به نکات مهمی مانند نوع، اندازه، جنس حباب و … نوجه کافی نمائید.
نکته آخر:
کاربر گرامی تیم تحقیقاتی دیجی پرایم تمام سعی خود را بر آن دارد تا علاوه بر فراهم کردن مجموعه ی کاملی از کالاهای مورد نیاز زندگی روزمره برای شما عزیزان، مقالات کاملی با عنوان راهنمای خرید را نیز منتشر نماید.
چقدر ما را دوست دارید؟
ضمن تشکر فراوان از مطالعه ی مقاله راهنمای خرید چراغ مطالعه لطفا با اشتراک گذاری ما را در انتشار مقالات بیشتر یاری دهید و همچنین با گذاشتن نظر در مورد همین مقاله در پایین صفحه ما را به ادامه این راه تحقیقاتی گسترده امیدوارتر کنید.
ارادتمند شما: فروشگاه اینترنتی دیجی پرایم