در حال حاضر با پیشرفت های چشمگیر کنسول های بازی، سرگرمی ها نیز جنبه دیجیتالی پیدا کرده است. به همین دلیل افراد از سنین مختلف ساعت ها پای این دستگاه های جذاب میخکوب می شوند. اما مساله ای که در اینجا حائز اهمیت است وجود کنسول های بازی متنوع و مختلف در بازار می باشد. اینکه کدام برند و مدل مناسب ترین انتخاب است و یا هنگام خرید کنسول های بازی به چه نکاتی توجه کنیم؟ تیم تحقیقاتی دیجی پرایم توسط مقاله راهنمای خرید پلی استیشن 4 سعی دارد تمامی این سوالات را پاسخ داده و اطلاعات جامعی را در اختیارتان قرار دهد. از این رو در ادامه همراهمان باشید.
پلی استیشن 4 ( PS4 ) چیست؟
PlayStation یا به اختصار پی اِس PS یا پی اس ان PSN کنسولی ۳۲ بیتی که برای اولین بار در دسامبر سال ۱۹۹۴ توسط سونی منتشر شد.
سونی اعلام کرده است که سختافزار پلی استیشن 4 یا به اختصار PS4 یک کامپیوتر سوپرشارژ شده است تا بتواند مدتها در عرصه گرافیک و گیم پلی پیشتاز باشد. بهتر است اینگونه بگوییم که پلی استیشن 4 تا مدت ها قرار است یکهتاز بازار کنسولهای بازی جهان باشد.
دیجی پرایم علاوه بر مقاله راهنمای خرید پلی استیشن 4 برای شما همراهان گرامی در مورد تمامی لوازم مرتبط با کالای دیجیتال، مقالات راهنمای خرید تهیه و منتشر کرده است، که در دسته راهنمای خرید ( کالای دیجیتال ) می توانید مطالعه نمائید.
انواع پلی استیشن 4
PS4 معمولی
این کنسول در سال ۲۰۱۳ توسط کمپانی سونی ساخته شده و در واقع اولین سری از PS4 به حساب می آید. نقطه ضعف این مدل صدای زیاد فن آن می باشد. همچنین لازم به ذکر است که این دستگاه از آنتن و وای فای بسیار قدرتمندی برخوردار نیست، اما نسبت به مدل PS3 پردازشگر و گرافیک قوی تری دارد. PS4 معمولی باید حتماً از طریق کابل HDMI به تلویزیونهای سونی مدل HD وصل شود، چرا که هیچ نوع خروجی کامپوزیت یا کامپوننت در آن تعبیه نشده است.
PS4 Pro
PS4 Pro تقویت شده ی نسخه اصلی است و بنابر نظر بسیاری از کاربران آن، بهترین انتخاب در خرید کنسول PS4 می باشد. این دستگاه مانند نسخه ی اسلیم از یک CPU 8 هسته ای جگوار ساخت AMD بهره می برد و تراشه گرافیکی آن دارای قدرت پردازشی ۴٫۲ ترافلاپ می باشد. ظرفیت حافظه داخلی آن ۱ و ۲ ترابایت بوده و دارای خروجی اپتیکال و وای فای داخلی نیز می باشد. همچنین سه درگاه USB 3 بر روی این کنسول تعبیه شده و از HDMI2.0 پشتیبانی می کند.
حداکثر برق مصرفی این دستگاه ۳۱۰ وات بوده و دارای قابلیت اجرای بازی با کیفیت ۴k است. به طورکلی در صورتی که خواهان کیفیت بسیار بالا می باشید و نیز از لحاظ تقبل هزینه سنگین تر نیز مشکلی ندارید، پیشنهاد می شود در پروسه ی خرید کنسول PS4 نسخه ی Pro را انتخاب نمائید.
در ادامه بخوانید: راهنمای خرید پلی استیشن 4
PS4 Slim
سونی نسخه کم حجم پلی استیشن ۴ را چند سال پس از عرضه نسخه اصلی در سال ۲۰۱۶ به بازار ارائه کرد. این کنسول از یک CPU 8 هسته ای ساخت شرکت AMD با نام جگوار بهره می برد. تراشه گرافیکی آن نیز ساخت AMD می باشد و توان پردازش ۱٫۸۴ ترافلاپ را دارد. جهت خرید PS4 سونی و در صورت انتخاب نسخه ی اسلیم می توان از بین دو مدل با دو ظرفیت مختلف حافظه یکی را برگزید که مدل ارزان تر آن دارای ۵۰۰ گیگابایت حافظه بوده و مدل کمی گرانتر آن ۱ ترابایت هارد را در دل خود جای داده است.
PS4 Slim از دو درگاه USB3 پشتیبانی می کند و دارای وای فای داخلی نیز می باشد. برق مصرفی این کنسول در بیشترین حالت به ۱۶۵ وات خواهد رسید. بزرگترین تفاوت نسخه کم حجم پلی استیشن ۴ با نسخه اصلی کاهش برق مصرفی این کنسول می باشد. در واقع برق مصرفی این کنسول از ۲۵۰ وات نسخه ی اصلی به ۱۶۵ وات رسیده است و در نسخه اسلیم حجم کنسول اصلی کاهش یافته که این طراحی مینیمال به زیبایی دستگاه افزوده است.
تفاوت سه نسخهی پلی استیشن 4
سابقه ی تولید نسخه ی باریک یا slim پلی استیشن قبل از این نیز وجود داشته است. در سال های گذشته، نسخه ی slim که مدت ها بعد از نسخه ی اصلی معرفی می شد، تفاوت های فیزیکی زیادی با نسخه ی اصلی داشت که باعث می شد کاربران به طور آسان تری اقدام به خرید و تصمیم گیری نمایند. اما در سری پلی استین 4 این تفاوت ها چندان زیاد نیستند و حتی نسخه ی پرو که از قدرت سخت افزاری بیشتری برخوردار است، برای کسانی که تلوزیون 4K ندارند، تفاوت زیادی با نسخه های دیگر ایجاد نخواهد کرد.
PlayStation 4
ابعاد: 10.83in x 12.01in x 2.08in
پردازنده: AMD Jaguar 8-core (x86-64)
گرافیک: AMD Radeon (1.84 TFLOP)
حافظه ذخیره سازی: 500GB / 1TB
خروجی اوپتیکال صدا: دارد
خروجی AV: ا AV/HDMI 1.4
توان مصرفی: 250w max
4K: ندارد
USB: ا USB 3.0 (x2)
پشتیبانی از PlayStation VR: دارد
PlayStation 4 Slim
ابعاد: 10.43in x 11.34in x 1.54in
پردازنده: AMD Jaguar 8-core (x86-64)
گرافیک: AMD Radeon (1.84 TFLOP)
حافظه ذخیره سازی: 500GB / 1TB
خروجی اوپتیکال صدا: ندارد
خروجی AV: ا HDMI 1.4
توان مصرفی: 165w max
4K: ندارد
USB: ا USB 3.0 (x2)
پشتیبانی از PlayStation VR: دارد
PlayStation 4 pro
ابعاد: 11.61in x 12.87in x 2.17in
پردازنده: AMD Jaguar 8-core (x86-64)
گرافیک: AMD Radeon (4.2 TFLOP)
حافظه ذخیره سازی: 1TB
خروجی اوپتیکال صدا: دارد
خروجی AV: ا HDMI 2.0
توان مصرفی: 310w max
4K: دارد
USB: ا USB 3.0 (x3)
پشتیبانی از PlayStation VR: دارد (پیشرفته)
در دیجی پرایم بخوانید: راهنمای خرید پلی استیشن 4
بزرگترین تفاوت عملکردی PS4 اصلی و PS4 Slim به توان مصرفی این دو دستگاه باز می گردد. سونی اعلام کرده است که حداکثر توان مصرفی نسخهی باریک به 165 وات میرسد. این در حالی است که حدکثر توان مصرفی برای نسخهی معمولی 250 وات اعلام شده است. اما جالب است بدانید که PS4 معمولی نیز در هنگام اجرای سنگین ترین بازیها، توان مصرفی 150 وات را از خود به نمایش می گذارد و هیچگاه به نزدیکی عدد 250 نمی رسد.
همانطور که مشاهده می کنید، پردازنده اصلی هر سه دستگاه مشابه یکدیگر است و اصلی ترین تفاوت به پردازنده ی گرافیکی بر می گردد که در نسخهی پرو از قدرت بیشتری برخوردار است. همچنین نسخهی پرو به پورت HDMI بروزتری مجهز شده که البته در دنیای واقعی، تفاوت چندانی ایجاد نمی کند. با این وجود، به دلیل استفاده از پردازندهی گرافیکی قدرتمند تر در نسخهی پرو، بازی هایی با FPS های 30 و 60، به صورت نرم و روان تری در مقایسه با دو دستگاه دیگر اجرا خواهند شد.
پلی استیشن 4 پرو به لطف پردازندهی گرافیکی پیشرفته تر، قادر است بازی های ویدئویی را در رزولوشن 4K استریم کند. بنابراین توسعه دهندگان بازیهای ویدئویی قادر خواهند بود تا بازیهای خود را با کیفیت بیشتری برای PS4 Pro ارائه دهند. همچنین بازی های منتشر شده در گذشته هم با دریافت بروزرسانیهایی می توانند کیفیت بالاتر را برای نسخه ی پرو ارائه دهند.
PlayStation 4
خروجی HDR: ندارد
4K Streaming: ندارد
Remote Play: ا 720p
Share Play: ا 720p
PlayStation 4 Slim
خروجی HDR: ندارد
4K Streaming: ندارد
Remote Play: ا 720p
Share Play: ا 720p
PlayStation 4 pro
خروجی HDR: دارد
4K Streaming: دارد
Remote Play: ا 1080p
Share Play: ا 1080p
عملکرد PS VR چیزی است که تفاوت دیگر را ایجاد می کند. PS 4 Pro برای سازگاری هرچه بهتر با پلی استیشن VR ساخته شده است. تمام عناوین منتشر شده قبل از پلی استین 4 پرو، نمایش بهتری در نسخهی پرو خواهد داشت و این عناوین بروز خواهند شد تا با پردازندهی گرافیکی پیشرفته تر نسخهی پرو، سازگاری بیشتری داشته باشند. با توجه به تمرکز بالا روی فریم ریت پلی استیشن VR، این دستگاه عملکرد بهتری با دستگاه پرو خواهد داشت و تفاوت های ایجاد شده در تلویزیون، چندان چشمگیر نخواهد بود. (به جز تلویزیون های 4K و HDR)
با توجه به موارد ذکر شده در بالا می توانیم اینگونه نتیجه گیری کنیم که:
- پلی استیشن 4 درحال حاضر نیز دستگاه مدرنی محسوب می شود که پایین ترین قیمت بین 3 نسخه را دارد و برای کسانی مناسب خواهد بود که می خواهند با پول کمتر یک کنسول مناسب خریداری نمایند.
- PlayStation 4 slim بیشترین موجودی بازار را در اختیار دارد و علاوه بر این، زیباترین و ظریف ترین ظاهر متعلق به این دستگاه می باشد.
- PlayStation 4 Pro مناسب افرادی است که از تلوزیون 4K HDR برای اجرای بازی ها استفاده می کنند و انتظار قدرت بیشتر از کنسول بازی خود دارند. علاوه بر این، کسانی که به استفاده از PlayStation VR علاقه مند هستند، نسخهی پرو گزینهی مناسبتری برای آنها خواهد بود.
در ادامه بخوانید: راهنمای خرید پلی استیشن 4
و اما
پلی استیشن ناو چیست؟
خدمات Playstation Now، سرویس ویژه پلی استیشن برای استریم و تجربه مجموعهای از بازیها برپایهی پرداخت اشتراک اولیه است. به این ترتیب با خریداری اشتراک ماهیانه یا سالیانه میتوانید به مجموعهای از بازیهای پلی استیشن ۲، پلی استیشن ۳ و پلی استیشن ۴ دسترسی پیدا کنید با این توضیح که بازیهای پلی استیشن ۲ و پلی استیشن ۳ تنها بهصورت استریم آنلاین قابل بازی هستند و دانلود نمیشوند.
نحوه دسترسی به پلی استیشن ناو در ایران
آیا قصد بازی های پلی استیشن ۴ موجود در اشتراک ناو را میخواهید تجربه کنید؟ بله. شما با خریداری اشتراک و نصب بازی پلی استیشن ۴ میتوانید آن را روی کنسول پلی استیشن ۴ و ۵ تجربه کنید. اما اگر بازی پلی استیشن ۳ و پلی استیشن ۲ مدنظر شما است؟ خیر. بهدلیل کیفیت پایین اینترنت ایران و دور بودن سرورهای پلی استیشن از ایران، امکان استریم آنلاین بازیها وجود ندارد.
نحوه خرید اشتراک پلی استیشن ناو
برای خرید مستقیم اشتراک باید ویزاکارت داشته باشید. اما در حال حاضر گیف کارت پی اس نو هم در ایران به فروش میرسد که با کمی جستجو در گوگل میتوانید به فروشگاههای معتبر برای خرید اشتراک پلی استیشن ناو دسترسی پیدا کنید.
خلاصه مقاله
- در حال حاضر با پیشرفت های چشمگیر کنسول های بازی، سرگرمی ها نیز جنبه دیجیتالی پیدا کرده است. به همین دلیل افراد از سنین مختلف ساعت ها پای این دستگاه های جذاب میخکوب می شوند.
- PlayStation یا به اختصار پی اِس PS یا پی اس ان PSN کنسولی ۳۲ بیتی که برای اولین بار در دسامبر سال ۱۹۹۴ توسط سونی منتشر شد.
- سونی اعلام کرده است که سختافزار پلی استیشن 4 یا به اختصار PS4 یک کامپیوتر سوپرشارژ شده است تا بتواند مدتها در عرصه گرافیک و گیم پلی پیشتاز باشد.
- پلی استیشن 4 دارای سه نوع بوده که با توجه به نیازها و علایق خود می توانید یکی را انتخاب و خریداری نمائید.
- .سه نسخهی پلی استیشن 4 دارای تفاوت هایی می باشند که در بالا به طور کاملا به آنها پرداخته ایم.
- خدمات Playstation Now، سرویس ویژه پلی استیشن برای استریم و تجربه مجموعهای از بازیها برپایهی پرداخت اشتراک اولیه است.
- اگر قصد دارید بازی های پلی استیشن ۴ موجود در اشتراک ناو را تجربه کنید، با خریداری اشتراک و نصب بازی پلی استیشن ۴ میتوانید آن را روی کنسول پلی استیشن ۴ و ۵ تجربه کنید.
نکته آخر:
کاربر گرامی تیم تحقیقاتی دیجی پرایم تمام سعی خود را بر آن دارد تا علاوه بر فراهم کردن مجموعه ی کاملی از کالاهای مورد نیاز زندگی روزمره برای شما عزیزان، مقالات کاملی با عنوان راهنمای خرید را نیز منتشر نماید.
چقدر ما را دوست دارید؟
ضمن تشکر فراوان از مطالعه ی مقاله راهنمای خرید پلی استیشن 4 لطفا با اشتراک گذاری ما را در انتشار مقالات بیشتر یاری دهید و همچنین با گذاشتن نظر در مورد همین مقاله در پایین صفحه ما را به ادامه این راه تحقیقاتی گسترده امیدوارتر کنید.
ارادتمند شما: فروشگاه اینترنتی دیجی پرایم