امروزه کامپیوترها جزء ابزارهای پرکاربرد و مورد نیاز انسان در امور کاری و حتی شخصی محسوب می شوند و با استفاده از آنها می توان برخی از کارهای دشوار و پیچیده که نیاز به سرعت عمل و دقت بالایی دارند را به راحتی انجام داد. اما مساله ای که اینجا حائز اهمیت است نحوه انتخاب و خرید اینگونه کیس ها می باشد. در ادامه مقاله راهنمای خرید کامپیوتر رومیزی ( اسمبل شده ) همراهمان باشید تا اطلاعات جامعی را بدست آورید.
اسمبل چیست؟
جمع کردن تمامی این قطعات و قراردادن آنها در داخل کیس و راهاندازی آن را اسمبل کردن میگویند؛ تمامی قطعات مورد استفاده هنگام اسمبل یک رایانه شخصی باید حتما با یکدیگر همخوانی داشته باشد تا در روند بارگذاری تداخلی ایجاد نشود. ازاینرو در انتخاب قطعات باید دقت زیادی شود.
کسانی که با کامپیوتر و اجزای سخت افزاری داخل آن مثل حافظه رم، هارد،کارت گرافیگ، پردازنده یا CPU و مادربرد به خوبی آشنا هستند می دانند که مفهوم اسمبل کردن فقط وصل کردن این قطعات سرجای خود نیست بلکه عواملی مثل سازگاری قطعات حائز اهمیت است. یک اسمبلرعلاوه بر شناخت دقیق و تخصصی قطعات باید بتواند تشخیص دهد که چه قطعه سخت افزاری مناسب این کامپیوتر است و هماهنگی و سازگاری قطعات طوری باشد که باهم دیگر به خوبی مَچ شوند و حداکثر کارایی performance را داشته باشند. اما اگر سازگاری به خوبی وجود نداشته باشد ممکن است کامپیوتر به طور کامل روشن شود و شروع به کار کند اما هرگز، حداکثر کارایی را نخواهد داشت و بعضا برخی مشکلات به مرور خود را نشان خواهند داد.
قطعات موجود در کامپیوتر رومیزی یا اسمبل شده
- پردازنده (CPU)
- قاب کیس
- درایو نوری (DVD RW و SATA با قابلیت)
- حافظه (RAM)
- منبع تغذیه (پاور)
- کابل های SATA
- مادربرد (SATA با قابلیت)
- فن پردازنده
- فن کیس (یا سیستم واتر کولینگ)
- هارد دیسک (SATA با قابلیت)
- انواع پیچ و مهره های تک و قابل جداسازی
دیجی پرایم علاوه بر مقاله راهنمای خرید کامپیوتر رومیزی برای شما همراهان گرامی در مورد تمامی لوازم مرتبط با کالای دیجیتال، مقالات راهنمای خرید تهیه و منتشر کرده است، که در دسته راهنمای خرید ( کالای دیجیتال ) می توانید مطالعه نمائید.
تفاوت یک سیستم از پیش آماده و یک سیستم اسمبل شده
میتوان گفت که اگر قطعات به درستی انتخاب شوند، تفاوت چندانی بین آنها وجود نخواهد داشت. با به یاد داشتن این موضوع، برخی از نقاط قوت و نقاط ضعف سرهم کردن یک سیستم را بررسی میکنیم.
نقاط قوت اسمبل کیس
همانطور که در بالا ذکر شد مهم ترین نقطه قوت اسمبل کردن یک سیستم، انتخاب قطعات است. اکثر سیستم ها، از پیش ساخته شده و در نتیجه قطعات آنها نیز از پیش تعیین شده است. بنابراین بیشتر مشتری ها مجبور می شوند با همان قطعات سر کنند. با ساخت یک کامپیوتر شخصی، کاربران میتوانند قطعاتی را انتخاب کنند که مناسب نیازهایشان می باشد. برخی از فروشندگان سیستم به شما اجازه می دهند که قطعات را به سلیقه خودتان انتخاب کنید، اما باز دوباره به انتخاب های آنها محدود می شوید.
موضوع دیگری که شاید کاربران به هنگام خرید یک سیستم از پیش آماده شده به آن توجه نکنند، تفاوت های دو سیستم مشابه در قطعات است. دلیل این تفاوت ها قطعات در دسترس به هنگام تولید یک سیستم، کمپانی های توزیع کننده قطعات و البته کمی هم شانس است! به طور مثال شرکت Dell، ممکن است قطعات را از چند توزیع کننده مختلف تهیه کند، چرا که یکی ارزان تر از دیگری است. بنابراین تهیه تمامی قطعات توسط خودتان، به نفعتان خواهد بود.
یکی دیگر از نکات مثبت این کار، دریافت اطلاعات جدید و یادگیری است. اگر خودتان سیستم مورد نیازتان را بسازید، متوجه می شوید که قطعات چگونه در کنار یکدیگر قرار گرفته و کار می کنند. بنابراین اگر سیستم دچار مشکل شود، این اطلاعات به کمکتان میآیند. این بدان معناست که میتوانید بدون پرداخت هزینه های اضافی، کامپیوتر خود را تعمیر کنید.
و در نهایت، بحث هزینه در میان است. اگر به دنبال یک سیستم قدرتمند هستید، اسمبل آن توسط خودتان بسیار ارزان تر خواهد بود. بیشتر قطعات دارای اضافه بها برای افزایش سود هستند.
در ادامه بخوانید: راهنمای خرید کامپیوتر رومیزی
نقاط ضعف اسمبل کیس
بزرگترین نقطه ضعف اسمبل کردن کامپیوتر، نبود پشتیبانی مناسب است. از آنجا که این قطعات از کمپانی ها و توزیع کنندگان مختلفی تهیه می شوند، در صورت بروز مشکل، با شرکت های مختلفی سر و کار خواهید داشت. در حالی که اگر مشکلی برای سیستم از پیش آماده شده شما پیش بیاید، میتوانید از گزینه سرویس و گارانتی کمک بگیرید. البته لازم به ذکر است که اگر مشکلی برای قطعه ای پیش بیاید، میتوانید آن را سریعا تعمیر یا جایگزین کنید و نیازی نیست که منتظر یک کمپانی بزرگ بمانید تا مشکلتان را حل کند.
پروسه انتخاب قطعات مختلف برای ساخت کامپیوتر میتواند به شدت خسته کننده باشد. خصوصا اگر این اولین تجربه شما بوده و اطلاعات زیادی درباره تکنولوژی قطعات نداشته باشید. در این صورت باید نگران اندازه قطعات، سازگاری آن ها با یکدیگر، قدرت آنها و … باشید. بنابراین اگر اطلاعات کافی در دست نداشته باشید، ممکن است قطعاتی را انتخاب کنید که با یک دیگر سازگاری ندارند یا در کیس شما به درستی جا نمی شوند.
در حالی که بحث هزینه در این زمینه به عنوان یک نقطه قوت مطرح شد، میتواند نکته ای منفی نیز باشد. اگر به دنبال ساخت یک سیستم ساده و ابتدایی هستید، از این نظر دچار مشکل خواهید شد. معمولا سازندگان به دلیل خرید عمده قطعات، تخفیف های چشمگیری می گیرند. به دلیل قیمت قطعات، خرید یک کامپیوتر ابتدایی بسیار به صرفه تر از ساخت آن است.
در حال حاضر بسیاری از شرکت ها پک های آماده ای به نام White Box Notebooks دارند که شامل کیس و یک مادربرد نصب شده می شوند. سپس میتوانید پردازنده، درایو، مموری و دیگر قطعات را تهیه کرده و ساخت کامپیوتر خود را به پایان برسانید. به شما توصیه می کنیم که قبل از خرید هرگونه قطعه، ابتدا در مورد آن به خوبی تحقیق کنید.
نکته: بسته به کمپانی و سازنده کامپیوترهای خانگی، تقریبا تمامی اجزای اصلی کامپیوترها قابلیت ارتقا دارند، از جمله کارت گرافیک، مادربورد و CPU.
مزایای استفاده از کیس های رومیزی یا اسمبل شده
برخی از مزیت هایی که خرید کیس های اسمبل شده در اختیار شما قرار می دهد، به شرح زیر است:
- قیمت بسیار مناسب و پایین
برای بسیاری افراد قیمت تمام شده سیستمی که خریداری می کنند، اهمیت زیادی دارد و دوست دارند کیسی را تهیه کنند که هم دارای قیمت مناسب باشد و هم کارایی و بازده بالایی از آن مشاهده شود.
بر خلاف تصور عده ای که فکر می کنند قیمت این کیس ها بالاست، کیس هایی که در کارخانه اسمبل می شوند قیمت مناسب تری دارند و این موضوع به دلیل پایین بودن قیمت قطعات قرار داده شده داخل کیس ها اتفاق می افتد.
- سازگاری قطعات با یکدیگر
قطعات کامپیوتر برای آنکه بتوانند با توان صد در صد، به فعالیت خود ادامه دهند، باید با یکدیگر سازگار باشند. کیس های اسمبل شده به خوبی از این ویژگی برخوردار هستند. زیرا معمولا این عملیات زیر نظر کارشناسان خبره و ماهر اتفاق افتاده و قطعاتی سازگار در کنار هم قرار داده می شوند تا بهره وری به طور کامل اتفاق افتد.
در دیجی پرایم بخوانید: راهنمای خرید کامپیوتر رومیزی
انواع کامپیوتر رومیزی
قبل از خرید کامپیوتر خانگی بهتر است ابتدا ببینید میخواهید از آن چه استفادهای کنید؟ گیمر هستید و میخواهید با آن حرفهای بازی کنید؟ برای اجرای همزمان چند برنامه سنگین از چند کامپیوتر باید استفاده کنید؟ یا فقط برای کارهای ابتدایی و عکس و فیلم دیدن میخواهید یک کامپیوتر بخرید؟
در ادامه انواع کامپیوترهای خانگی را با ویژگیهای منحصر به خودشان بررسی کردهایم. آنها را بخوانید و ببینید به کدام یک نیاز دارید.
این مدل کامپیوتر را تقریبا همه جا میتوانید ببینید؛ از محیط کار گرفته تا خانه دوستتان. کیس این مدل کامپیوترها با توجه به سایزشان متفاوت هستند؛ از کیسهای میکرو تا کیسهای سایز بزرگ. تفاوت این کیسها به تعداد و کیفیت اجزایی که درونشان قرار میگیرد بستگی دارد که البته همین موضوع باعث تفاوت قیمتشان هم میشود. این کیسها با ابعاد مختلف معمولا مورد توجه گیمرها، طراحان گرافیکی، تدوینکنندگان ویدئو و اساساً هرکسی که به سیستمی با قابلیت و عملکرد بالا نیاز دارد قرار میگیرد. البته فراموش نکنید موقع خرید این کیسها، به مانیتور، کیبورد و موس هم نیاز دارید.
کامپیوترهای بدون کیس (All in one desktop)
کامپیوترهای بدون کیس نسل جدید کامپیوترهای خانگی هستند. در این مدل کامپیوتر، مانیتور و اسپیکرها و تمامی سیمها و کابلها درون یک واحد جمع شدهاند. اما به طور خلاصه میتوان گفت که بهترین مدل این کامپیوترهای خانگی، صفحه لمسی دارند.
به لطف صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت این کامپیوترها، اغلب برای فیلم دیدن و فراتر از آن برای کارهای حرفهای گرافیکی استفاده میشوند. لازم به ذکر است که اولین کامپیوتر بدون کیس را کمپانی اپل به بازار معرفی کرد. تقریبا تمامی کامپیوترهای خانگی با یک کیبورد و موس ارائه میشوند. پس هنگام خرید کامپیوتر خانگی بدون کیس به این مسئله توجه کنید تا پول اضافی بابت موس و کیبورد ندهید.
تمامی کامپیوترهای بدون کیس از آی مک (iMac) گرفته تا کامپیوترهای ویندوزدار، اجزا و سایز صفحه نمایش قیمت نهایی کامپیوتر را مشخص میکند. هرچقدر صفحه نمایش بزرگتر و اجزا جدیدتر باشند، طبیعتاً قیمت هم بالاتر میرود.
کامپیوترهای بازی
گیمرهای حرفهای معمولا از کامپیوترهایی برای بازی استفاده میکنند که توانایی و قابلیت بالایی دارند. پس اگر قصد خرید کامپیوتر خانگی برای بازی دارید و میخواهید از جدیدترین بازیها استفاده کنید، به کارت گرافیکی و RAM آن دقت کنید. کامپیوترهای بازی معمولا کارت گرافیک و RAM بالایی دارند.
خوشبختانه به لطف معرفی کامپیوترهای بدون کیس، میتوانید بین کامپیوترهای کیسدار و بدون کیس مدل مورد نظرتان را انتخاب کنید؛ البته قبلش به بودجهتان هم دقت کنید.
در ادامه بخوانید: راهنمای خرید کامپیوتر رومیزی
کامپیوترهای Performance
اگر در خانه کار میکنید و لازم است که چندین برنامه پیشرفته و قوی را همزمان باز کنید، مطمئنا به کارت گرافیکی بالایی نیاز دارید. پس کامپیوترهای Performance بهترین گزینه برایتان محسوب می شوند. این کامپیوترهای خانگی RAM بسیار بالایی دارند. پردازنده آنها آنقدر سریع کار میکند که میتواند چندین برنامه قوی را همزمان پردازش کند.
اگر قصد خرید کامپیوتر خانگی با این مشخصات دارید، توجه داشته باشید که میتوانید از بین دو مدل کیس دار و بدون کیس (AIO) انتخاب کنید. البته بهترین نوع کامپیوتر All in one مناسب کار شما، صفحه نمایشی در حدود 27 اینچ دارد.
نکات مهم هنگام خرید کامپیوتر رومیزی ( اسمبل شده )
اگر قصد خرید یک رایانه رومیزی را دارید این 10 مورد را به دقت مطالعه نمائید.
پردازنده مناسب انتخاب کنید.
معیارهای انتخاب یک پردازنده مناسب –> سال ساخت: پردازنده های جدید قدرت بیشتر و مصرف انرژی کمتری دارند و با نرم افزار های جدید سازگارترند. تعداد هسته و فرکانس کاری هسته: پردازنده با فرکانس کاری بیشتر عملکرد بهتری نیز دارند. حافظه نهان،دمای تولیدی و مصرف انرژی هم از معیارهای انتخاب هستند.
برد اصلی متناسب با پردازنده را انتخاب کنید.
در انتخاب برد مناسب سال ساخت خیلی مهم است و امکانات و توانایی های برد اصلی به مجموع تراشه اصلی آن بستگی دارد. تعداد و نوع درگاه برد اصلی، تعداد و نوع شکاف های توسعه، امکانات سرخود برد اصلی، داشتن ضمانت معتبر هم از معیارهای انتخاب یک برد مناسب است.
- ماژول حافظه سازگار با برد اصلی انتخاب کنید.
تناسب با برد اصلی، ظرفیت حافظه: هر چه میزان حافظه اصلی بیشتر باشد عملکرد سیستم و اجرای نرم افزار ها بهتر خواهد بود. داشتن ضمانت نامه معتبر هم آخرین معیار خرید ماژول حافظه مناسب است.
- کارت گرافیک مناسب را انتخاب کنید.
معیارهای انتخاب یک کارت گرافیک مناسب –> پردازنده گرافیکی (GPU): قدرت پردازش گرافیکی کارت گرافیک به این پردازنده بستگی دارد. حافظه اختصاصی کارت گرافیک: هر چه بیشتر باشد سرعت اجرای نرم افزار های گرافیکی بیشتر است. در هنگام انتخاب حافظه به نسل سرعت و ظرفیت آن دقت شود. به انرژی مصرفی کارت گرافیک انتخابی هم دقت شود.
- حافظه جانبی مناسب را انتخاب کنید.
هارددیسک (HDD) و حافظه SSD با دو تکنولوژی متفاوت، اصلیترین حافظههای ذخیرهسازی رایانههای شخصی هستند که در قدم اول باید انتخاب شوند.
مزایای SSD نسبت به HDD –> سرعت بالاتر، فضای اشغال شده کمتر، مصرف انرژی کمتر، وزن و گرمای تولیدی کمتر، طول عمر طولانی تر
مزایای HDD نسبت به SSD –> قیمت کمتر، ظرفیت بالاتر
- دی وی دی رایتر مناسب را انتخاب کنید.
بلوری رایتر یا دی وی دی رایتر؟ –> نسل جدید دیسک های نوری Bluray نام دارد که ظرفیت ذخیره سازی آن ها تا 10برابر دی وی دی ها بوده و سرعت انتقال اطلاعات بالاتر و قیمت بیشتری دارند.
به نظر می رسد آخرین باری که از دی وی دی رایتر استفاده کرده ایم را به یاد نداریم چون از فلش یا هارد اکسترنال استفاده می کنیم،حتی برای نصب ویندوز هم نیازی به سی دی ندارید و با بوتیبل کردن فلش می توانید این کار را انجام دهید، پس اگر در استفاده روزمره نیاز چندانی به رایتر ندارید نیازی نیست خرج زیادی در این قسمت بکنید.
- منبع تغذیه مناسب را انتخاب کنید.
منبع تغذیه مناسب را با توجه به توان قطعات رایانه، ارتقای سیستم در آینده و راندمان مصرفی آن انتخاب کنید.
راندمان بیانگر مقدار انرژی است که در هنگام استفاده از رایانه به هدر می رود. استاندارد 80 پلاس (80plus) در منبع تغذیه نشان دهنده راندمان بالای 80 درصد منبع تغذیه است.
- کیس مناسب را انتخاب کنید.
معیارهای انتخاب یک کیس مناسب –> فضای کافی برای نصب قطعات: فضای داخلی آن به اندازه ای باشد که عمل تهویه هوا به خوبی انجام شود. جنس بدنه: بهتر است از ورقه های فولادی با ضخامت مناسب باشد. از نظر ظاهری
- صفحه نمایش مناسب را انتخاب کنید.
دو نوع مات و براق دارد. مات برای کارهای طولانی مدت مثل تایپ و برنامه نویسی و طراحی های صنعتی و براق برای کارهای چندرسانه ای مثل تماشای فیلم و بازی مناسب است.
- موس و صفحه کلید مناسب را انتخاب کنید.
در دیجی پرایم بخوانید: راهنمای خرید کامپیوتر رومیزی
خلاصه مقاله
- امروزه کامپیوترها جزء ابزارهای پرکاربرد و مورد نیاز انسان در امور کاری و حتی شخصی محسوب می شوند و با استفاده از آنها می توان برخی از کارهای دشوار و پیچیده که نیاز به سرعت عمل و دقت بالایی دارند را به راحتی انجام داد.
- واژه اَسِمبِل به معنی جمع کردن است اما در اصطلاح، اسمبل کردن در مواقعی به کار میرود که یک سیستم از نوع PC را برای استفاده شخصی یا محل کار در نظر داشته باشید.
- یک اسمبلرعلاوه بر شناخت دقیق و تخصصی قطعات باید بتواند تشخیص دهد که چه قطعه سخت افزاری مناسب این کامپیوتر است و هماهنگی و سازگاری قطعات طوری باشد که باهم دیگر به خوبی مَچ شوند و حداکثر کارایی performance را داشته باشند.
- تمامی قطعات مورد استفاده هنگام اسمبل یک رایانه شخصی باید حتما با یکدیگر همخوانی داشته باشد تا در روند بارگذاری تداخلی ایجاد نشود.
- قطعات موجود در یک کامپیوتر اسمبل شده شامل مادربورد، پردازنده هارد دیسک ،CPU، پاور، رم و … می باشد.
- در یک سیستم از پیش آماده و یک سیستم اسمبل شده اگر قطعات به درستی انتخاب شوند، تفاوت چندانی بین آنها وجود نخواهد داشت.
- برخی از مزیت هایی که خرید کیس های اسمبل شده در اختیار شما قرار می دهد شامل قیمت بسیار مناسب و پایین و البته سازگاری قطعات با یکدیگر می باشد.
- بسته به کمپانی و سازنده کامپیوترهای خانگی، تقریبا تمامی اجزای اصلی کامپیوترها قابلیت ارتقا دارند، از جمله کارت گرافیک، مادربورد و CPU.
- کامپیوترهای رومیزی دارای انواع متنوعی هستند که شامل کامپیوتر های Tower (کیس دار)، کامپیوترهای بدون کیس (All in one desktop) و … می شوند.
- هنگام انتخاب و خرید یک کامپیوتر رومیزی یا اسمبل شده به نکات مهمی مانند نوع پردازنده، گرافیک و … توجه کافی داشته باشید.
نکته آخر:
کاربر گرامی تیم تحقیقاتی دیجی پرایم تمام سعی خود را بر آن دارد تا علاوه بر فراهم کردن مجموعه ی کاملی از کالاهای مورد نیاز زندگی روزمره برای شما عزیزان، مقالات کاملی با عنوان راهنمای خرید را نیز منتشر نماید.
چقدر ما را دوست دارید؟
ضمن تشکر فراوان از مطالعه ی مقاله راهنمای خرید کامپیوتر رومیزی لطفا با اشتراک گذاری ما را در انتشار مقالات بیشتر یاری دهید و همچنین با گذاشتن نظر در مورد همین مقاله در پایین صفحه ما را به ادامه این راه تحقیقاتی گسترده امیدوارتر کنید.
ارادتمند شما: فروشگاه اینترنتی دیجی پرایم