دیجی پرایم - راهنمای خرید ظروف مسی

راهنمای خرید ظروف مسی

همه‌ی ما ظروف مختلفی در آشپرخانه‌ برای تهیه غذا و یا سرو آن داریم. از نظر طب سنتی ظروف سفالی، سنگی، لعابی و مسی از بهترین ظروف برای استفاده می باشند، که به عنوان یکی از قدیمی‌ترین عناصر و المان‌های خانه و آشپزخانه‌های ایرانی همچنان هم طرفداران خود را دارند. از طرفی مس یکی از مواد ضروری و حیاتی است که کمبود آن در بدن مشکلات زیادی را به‌وجود می‌آورد. بنابراین استفاده از ظروف مسی می‌تواند تا حدی نیاز بدن شما را تامین کند. تیم تحقیقاتی دیجی پرایم توسط مقاله راهنمای خرید ظروف مسی سعی دارد شما عزیزان را با این وسایل بیشتر آشنا کند. بنابراین با ما همراه باشید.

مس چیست؟

مس، یک ماده معدنی ضروری در تمام بافت های بدن می باشد که با آهن باعث تشکیل گلبول های قرمز می شوند. مس به سالم ماندن رگ های خونی، اعصاب، سیستم ایمنی بدن و استخوان ها کمک می کند که به طور طبیعی در انواع خاصی از صدف ها، غلات کامل، سیب زمینی، میوه های خشک شده و سبزیجات سبز تیره یافت می شود. اکثر مردم در رژیم روزانه خود، به اندازه کافی مس دریافت می کنند که مقدار خاص دریافتی مس مورد نیاز روزانه افراد، بستگی به سن، جنس و وضعیت سلامتی آنها دارد.

فواید استفاده از ظروف مسی

  1. نه‌تنها قابلمه‌ها و تابه‌های مسی در آشپزخانه جذاب هستند، بلکه مس هدایت‌کننده و منتقل‌کننده عالی برای گرما است و برای پخت‌وپز در میزان بالا، بسیار عالی است.
  2. حرارت در ظروف مسی بیش از سایر ظروف فلزی نگهداری و به‌طور یکنواخت توزیع می‌شود.
  3. پخت غذا در این ظروف می‌تواند کم‌خونی را کم کند. زیرا مس از عناصر لازم برای فرآیند خون‌سازی و رفع کم‌خونی است.
  4. فلز مس، رسانایی بسیار زیادی دارد که باعث می‌شود غذا در ظروف مسی خیلی سریع‌تر بپزد و انواع خورشت‌ها در این ظروف بهتر جا بیافتد، همین‌طور سرخ کردن غذاها در ظرف مسی باعث تردتر شدن آن‌ها می‌شود.
  5. کمبود یون مس موجب احساس رخوت و خواب‌آلودگی و کسالت مداوم می‌شود و سبب می‌شود که به درد مفاصل دچار شویم، پخت غذا در ظروف مسی باعث از بین رفتن این حالات می‌شود.
  6. استفاده از ظروف مسی باعث طول عمر مفید و سلامتی جسمی خانم‌های نزدیک به دوران عادت ماهیانه می‌شود.
  7. ظروف مسی در کاهش نشانه‌های آرتروز مفیداند، مس می‌تواند به‌عنوان یک درمان خانگی برای آرتروز به کار رود.
  8. هنگام استفاده از ظروف مسی عملا، اعلام می کنید که قصد حمایت از محیط زیست را دارید. چون اولا مس قابل بازیافت است و مواد اولیه اش در طبیعت به راحتی یافت می شود.
  9. ظروف مسی برعکس ظروف تفلون و… طول عمر بیشتری دارند. چون اگر لایه ی تفلون این ظروف از بین برود، دیگر قابل استفاده نخواهند بود. اما اگر قلعِ روی ظروف مسی از بین برود، با سفیدکاری مجدد همانند روز اول خواهند شد.
  10. و … 

دیجی پرایم علاوه بر مقاله راهنمای خرید صنایع دستی برای شما همراهان گرامی در مورد تمامی لوازم مرتبط با کتاب، لوازم التحریر و هنر، مقالات راهنمای خرید تهیه و منتشر کرده است، که در دسته راهنمای خرید ( کتاب، لوازم التحریر و هنر ) می توانید مطالعه نمائید.

دیجی پرایم - راهنمای خرید ظروف مسی

معایب ظروف مسی

در رابطه با فواید و معایب ظروف مسی باید به این مسئله آگاه باشیم که مصرف غذا در ظروف مسی اگر بیش‌ازحد باشد، باعث وارد شدن میزان زیادی مس به بدن می‌شود و در درازمدت موجب عوارضی مانند افسردگی، بی‌خوابی، بیش فعالی در کودکان و عوارض دیگر می‌گردد. از آن‌طرف هم کمبود مس در بدن خود بیماری‌هایی ایجاد می‌کنند مانند تهی سازی و تخلیه اکسیژن در سلول‌ها، کاهش HDL کلسترول، مشکلات پوستی، التهاب قوزک پا، کم‌خونی، کم شدن آنسفالین‌های مغزی و توهم‌های شنوایی می‌شود. پس ازآنجایی‌که هر ماده‌ای مزایا و معایبی دارد، در ادامه تعدادی از معایب ظروف مسی که اغلب در اثر استفاده نادرست و یا بیش‌ازحد به وجود می‌آیند را ذکر می کنیم.

  1. اگر مس بیش از نیاز بدن باشد، در کبد رسوب‌کرده و مسمومیت ایجاد می‌کند.
  2. تجمع مس بیش از حد در بدن باعث بروز تهوع و سردرد می‌شود.
  3. مس اگر وارد غذا شود جذب کلسیم و آهن را مختل می‌کند و ظروف مسی باید لعاب داشته باشد که ظروف مسی قدیمی که فاقد لعاب هستند، پخت غذا در آن‌ها صحیح نیست.
  4. ظروف مسی به دلیل آزاد کردن این عنصر با ارزش به غذا باعث تأثیر بر عملکرد سیستم مغز و اعصاب و غدد درون‌ریز بدن می‌شود.
  5. یکی از مضرات ظروف مسی که بسیار خطرناک است زود اکسید شدن آنها می باشد.
  6. ظروف مسی ترکیب‌پذیری بالایی با مواد غذایی دارند، بنابراین می‌توانند باعث مسمومیت شما شوند و باید به‌موقع قلع یا نیکل اندود شود.
  7. ازآنجایی‌که فلزات مورداشاره گران‌تر هستند و زمان کار بیشتری می‌طلبند، گاهی بعضی از سفیدگران به دلیل صرفه‌جویی و یا سرعت بخشیدن به پروسه سفیدگری، با مخلوط نمودن سرب با فلزات مورداشاره، خطرات جدید و جدی‌تری را برای افراد فراهم می‌کنند.
  8. و … 

انواع ظروف مسی

ظروف مسی به لحاظ ساخت در سه نوع ماشینی، نیمه چکش کاری و دست ساز تولید می شوند. در نوع اول تمام مراحل ساخت ظرف با دستگاه انجام شده و روی بدنه ظرف می توانید خطوط موازی را مشاهده کنید. این نوع از ظرف مسی قیمت کمتری نسبت به نوع دوم و سوم آن دارند.

در نوع دوم یعنی نیمه چکش کاری، پس از خم شدن آن توسط دستگاه، ظروف توسط مس گرها چکش کاری می شود. روی بدنه دسته دوم می‌توانید تعداد کمی از جای ضربات چکش را مشاهده کنید. در نوع آخر تمام مراحل ساخت توسط مس گرها انجام می‌شود و بدنه این ظروف پر از جای چکش است. معمولا در حاشیه این ظروف می‌توان لحیم کاری برنج را مشاهده کرد.

در دیجی پرایم بخوانید: راهنمای خرید ظروف مسی

نکات مهم هنگام خرید ظروف مسی

پیش از خرید سرویس یا ظروف مسی باید به چند ویژگی مهم در مورد کالای انتخابیتان توجه نمائید. مانند:

  • ضخامت
  • پرداخت
  • حجم

ضخامت

هرچه ضخامت در ظروف مسی بیشتر باشد، کیفیت آنها هم بیشتر خواهد بود. البته این به این معنا نیست که همه‌ی ظروف باید ضخامت بالایی داشته باشند. پیش از خرید بهتر است از وزن دقیق ظرف و مقدار مسی که در آن به کار رفته باخبر شوید. همچنین دقت کنید که ظروف انتخابیتان بیش از 2 میلی‌متر ضخامت داشته باشند. به یاد داشته باشید که اگر بدنه‌ی ظرف خم شود یا فرو رود، یعنی ظرف شما ضخامت کافی ندارد. اگر ظروفی که می‌خواهید در آن‌ها غذا درست کنید نازک باشند، بهتر است آن‌ها را فقط برای دکور استفاده کنید.

پرداخت

ظروف مسی را می‌توانید به‌صورت پرداخت شده (چکش‌کاری، حکاکی و …) پیدا کنید. هرچه میزان پرداخت در یک ظرف بیشتر باشد، هنر و ظریف‌کاری بیشتری در ساخت آن به کار رفته است. البته نمی‌توان گفت چکش‌کاری نشانه‌ی کیفیت بالای ظرف و در نتیجه قیمت بالاتر آن است. امروزه ظروف مسی با دستگاه و بدون پرداخت هم تولید می‌شوند.

حجم

اگر ظروف مسی را برای دکور خانه و قرار دادن در بوفه و قفسه می‌خواهید، حجم آن نباید اهمیت چندانی برای شما داشت باشد. اما اگر می‌خواهید ظروفی مانند بشقاب، قابلمه، ماهی‌تابه، ظرف مربا، ظرف کره و پنیر یا قهوه ‌جوش تهیه کنید، حجم محصول اهمیت زیادی دارد.

دیجی پرایم - راهنمای خرید ظروف مسی

در ادامه بخوانید: راهنمای خرید ظروف مسی

سایر نکات مهم هنگام خرید ظروف مسی

توجه به شفافیت کار: هرچه شفافیت کار بیشتر باشد نشانه ی مرغوبیت مس به کار رفته در آن است. بنابراین هنگام خرید به شفافیت بدنه ی ظرف دقت نمائید.

توجه به بدنه ی ظرف: هنگام خرید توجه کنید که بدنه ی ظرف بدون فرورفتگی، ترک خوردگی و شکستگی باشد.

دقت در ماشینی یا دست ساز بودن کار: در بازار 2 نوع ظرف مسی وجود دارد، دست ساز و ماشینی. در ظروف دست ساز جای قلم کاری مشخص خواهد بود و سنگین تر می باشند، که نشان دهنده ی این است مقدار مس بیشتری در آن به کار رفته است. اما در ظروف ماشینی یا کارخانه ای اثری از قلم کاری وجود نداشته و سطح کار صاف و صیقلی خواهد بود. اگر قصد خرید دارید، سعی کنید ظروف دست ساز را انتخاب نمائید، زیرا علاوه بر کیفیت، به لحاظ زینتی هم بسیار زیباتر می باشند.

توجه به قیمت: هنگام خرید هر کالایی توجه به قیمت مهم ترین نکته خواهد بود. هرچه مس به کار رفته در محصول مورد نظرتان بیشتر باشد، مسلما قیمت بالاتری خواهد داشت.

نحوه استفاده صحیح از ظروف مسی

  1. قابلمه مسی نو یا تازه قلع شده را با 2 الی 3 لیوان شیر و قدری آب بجوشانید، سپس خالی کنید و بشوئید. شیر باعث می شود که ظرفتان ضدعفونی شده و از سیاه شدن زود هنگام آن نیز جلوگیری می کند.
  2. همیشه در هنگام آشپزی با ظروف مسی برای منتقل نشدن حرارت زیاد از شعله پایین گاز، از شعله پخش کن استفاده کنید.
  3. حرارت زیر ظرف مسی باید کمتر از ظرف های دیگر باشد. زیرا به علت رسانایی زیاد مس، قلع داخل آن می سوزد.
  4. قسمت های اسیدی (ترشی های) خورشت ها را 10 دقیقه آخر باید اضافه کرد.
  5. داخل قابلمه مسی (روکش قلع) را با سیم ظرفشویی نشویید، بلکه اجازه دهید خوب خیس بخورد، سپس با اسکاج نرم بشوئید.
  6. پشت قابلمه مسی در اثر حرارت زرد می شود و به مرور زمان سیاه شده و آن قرمزی و زیبایی اولیه را ندارد. هر زمانی که خواستید آن را به روز اول برگردانید، کافیست قدری از رب های ترش مزه مثل رب انار، رب آلو، رب گوجه ترش و… به آن بمالید یا از آبلیمو، آبغوره، سرکه استفاده کنید.

نکته مهم: زمانی که قلع داخل ظروف مسی ساییده شد و به قرمزی مس رسید نیاز به قلع کردن (سفیدکردن) مجدد دارند.

دیجی پرایم - بهترین راهنما

در دیجی پرایم بخوانید: راهنمای خرید ظروف مسی

خلاصه مقاله

  1. از نظر طب سنتی ظروف سفالی، سنگی، لعابی و مسی از بهترین ظروف برای استفاده می باشند.
  2. مس، یک ماده معدنی ضروری در تمام بافت های بدن می باشد که با آهن باعث تشکیل گلبول های قرمز می شوند.
  3. مقدار خاص دریافتی مس مورد نیاز روزانه افراد، بستگی به سن، جنس و وضعیت سلامتی آنها دارد.
  4. در رابطه با فواید و معایب ظروف مسی باید به این مسئله آگاه باشیم که مصرف غذا در ظروف مسی اگر بیش‌ازحد باشد، باعث وارد شدن میزان زیادی مس به بدن می‌شود و در درازمدت موجب عوارضی می شود.
  5. ظروف مسی به لحاظ ساخت در سه نوع ماشینی، نیمه چکش کاری و دست ساز تولید می شوند.
  6. پیش از خرید سرویس یا ظروف مسی باید به ضخامت، پرداخت و حجم توجه کافی نمود.
  7. نحوه استفاده صحیح از ظروف مسی را آموخته و رعایت نمائید.
  8. زمانی که قلع داخل ظروف مسی ساییده شد و به قرمزی مس رسید نیاز به قلع کردن (سفیدکردن) مجدد دارند.

نکته آخر:

کاربر گرامی تیم تحقیقاتی دیجی پرایم تمام سعی خود را بر آن دارد تا علاوه بر فراهم کردن مجموعه ی کاملی از کالاهای مورد نیاز زندگی روزمره برای شما عزیزان، مقالات کاملی با عنوان راهنمای خرید را نیز منتشر نماید.

چقدر ما را دوست دارید؟

ضمن تشکر فراوان از مطالعه ی مقاله راهنمای خرید ظروف مسی لطفا با اشتراک گذاری ما را در انتشار مقالات بیشتر یاری دهید و همچنین با گذاشتن نظر در مورد همین مقاله در پایین صفحه ما را به ادامه این راه تحقیقاتی گسترده امیدوارتر کنید.

ارادتمند شما: فروشگاه اینترنتی دیجی پرایم

 

دیجی پرایم - بهترین راهنما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *